Fitz Roy - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van godelief - WaarBenJij.nu Fitz Roy - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van godelief - WaarBenJij.nu

Fitz Roy

Blijf op de hoogte en volg

15 December 2013 | Argentinië, Mendoza

In Calafate wandelen we naar de flamingo's id buurt en pakken daarna de bus nr El Chalten, een dorp wat we bereiken door 4 uur door een prachtig landschap te rijden waar we alleen bergen, meren en af en toe een verdwaalde overstekende lama spotten. El Chalten is een klein dorpje dat vooral draait op de wandelaars die er komen voor het nationaal park. Wij ook :).
We treffen het met het weer, na dagen regen en wind is het nu zonnig, dus het eerste wijntje in de zon is weer een feit! We koken ons eigen pastaatje en duiken na wat gesocialize met de mede backpackers op tijd ons nest in, want de volgende dag wacht ons een uitdaging!
Bij het ontbijt besluiten we toch de lange wandeling te maken ipv de korte (die ook al 5 uur duurt...)
De zon schijnt en we wandelen vanuit het dorp zo het nationaal park in. In de verte ligt de Fitz Roy op ons te wachten, ik kan me niet voorstellen dat we daar echt naartoe gaan lopen!
Het eerste stuk valt vies tegen, we moeten enorm klimmen om over de eerste berg te komen. Gelukkig wordt het na 1,5 uur klimmen vlak. We hebben nu een super mooi uitzicht op de omgeving: bergen, een rivier en condors die in het dal rondzweven. We wandelen via bruggetjes over riviertjes en meertjes van helder smeltwater. Onderweg komen we zeer professioneel uitziende wandelaars tegen wat me wel een beetje angst aanjaagt, maar we gaan stoer verder! Na 3 uur lopen komen we onderaan een enorm steile berg waar de Fitz Roy achter ligt. We lunchen met Nederlanders die we eerder ontmoetten en ik twijfel nog of ik wel omhoog zal gaan. Ik besluit het gewoon te proberen. En wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!!!! Het uitzicht is echt FANTASTISCH!!! 2 steile bergtoppen met daaronder een blauw meer en links en rechts een gletsjer. Zo bijzonder om dit samen met Ries te ervaren. Na genoten te hebben van het uitzicht moeten we natuurlijk nog wel terug... Dit gaat iets sneller, al is het dalen best pittig. We zien onderweg nog 2 echte Woody woodpeckers, heel gaaf.
Aangekomen in Chalten (9 uur later) trekken we onze slippertjes aan en genieten van een lekker Argentijns stoofpotje met een welverdiend glas rode Malbec. (Of 3 ;))

• 15 December 2013 - 15:45

Lieke:

Wat een mooi verslag,dan die foto's,ik kan me er iets bij voorstellen.Wat leuk dat jullie de lama's en condors al hebben gespot; echt uit de reisgids! Ga door met genieten,ik ben met de kerstboom bezig,ook leuk,liefs Lieke

• 15 December 2013 - 15:47

Jikke:

Wat zijn jullie aan het genieten!!! Echt gaaf wat jullie nu meemaken! En leuk dat we toch nog mee kunnen genieten! Ben wel jaloers! Veel plezier nog! Xxx

• 17 December 2013 - 12:04

Gul:

Gut, gut, gut, wat klinkt dit allemaal heerlijk, exorbitant, weelderig, overvloedig en.. en.. en… gewoon heel fijn!

Muchos besos,

Gul

• 17 December 2013 - 21:38

Marieke:

Wauw. Wat hebben jullie het heerlijk zo te lezen en te zien!
    X

• 18 December 2013 - 10:47

Willemijn:

Ziet er heerlijk uit daar! Na al die verhalen heb ik nog meer zin om zaterdag ook de zon in huis te halen! B-) Keep on going! xx