We genoten in de cenoten
Door: godelief
05 December 2004 | Mexico, Tulum
Hier is nog steeds alles geweldig (ja, het begint misschien een beetje saai te wordn, maar alles gaat nog steeds heel goed!)
We zijn inmiddels in Tulum. Een plaats aan de kust, waar aan zee super mooie maya ruines liggen.
Maar eerst even een verslagje van de afgelopen dagen...want we hebben niet stil gezeten!
Nadat we waren aangekomen in Valladolid zijn we de vlgd dag met de bus naar Chitzen Itza gegaan. Dat is een plaats waar de meest bekende maya ruines van Mexico liggen.Het is heel toeristisch en toen we aankwamen waren we in eerste intstantie niet echt onder de indruk... Maar hoe langer we rondliepen begon het steeds mooier te worden. De grootste pyramide kon je beklimmen, dus dat hadden we bewaard voor het eind vd dag. Het zag er erg makkelijk uit. Dus we begonnen vol enthousiasme. Maar halverwege keek ik naar beneden en dat had ik beter niet kunnen doen! Wat een steile trappen!!!Ik kreeg spontaan visioenen wat er allemaal kon gebeuren en herinnerde me het stukje in de lonely planet over het aantal doden wat er p.jaar valt door een val vd pyramide.
Maar Lotte sprak me vol goede moed toe en ik heb de top behaald!!!! Joehoe!
Heeeel gaaf uitzicht, natuurlijk mooie foto´s gemaakt. Maar toen kwam het......we moesten weer naar beneden. Verstand op nul en vooral niet naar beneden kijken.
Eenmaal beneden was ik nog meer onder de induk van de ruines. Al met al dus een hele ervaring!
De vlgd dag hadden we besloten naar de cenotes te gaan. Dat zijn een soort mexicaanse freggle grotten. Fiets gehuurd (echte mexicaanse, 1 met harley davidson stuur!) en er naartoe. Super mooie grotten met druipstenen en helder blauw water, wat je zelfs kunt drinken! Je mocht er in zwemmen en dat hebben we natuurlijk gedaan. ´s avonds lekker gekookt en na een solletje op tijd naar bed.
De vlgd morgen moesten we vroeg op, met de bus naar Tulum. We zitten op dit moment in een cabaña (hutje) in het centrum. Maar morgen gaan we verkassen naar het strand. Vandaag naar kitesurfwedstrijden gekeken, helemaal niet vervelend, in bikini op het strand!
Vanavond is er een feest, op het strand ivm het kitesurfen, dus daar gaan we zo eens kijken!
hasta luego, allemaal een hele fijne sinterklaas!
x godelief
05 December 2004 - 11:52
Lonneke:
Ohh Godelief! Als ik je foto's zie dan word ik helemaal jaloers! Misschien moet ik ook maar eens naar Mexico....
Veel plezier nog!
xxx Lonneke oh, sinterklaas op de Meginhard was leuk. Echt helicopter geluid via de intercom dus de kids dachten allemaal dat hij echt met de heli aankwam! -
05 December 2004 - 13:36
met goede wensen!!!!!
mams -
05 December 2004 - 13:50
Lilian:
Wat een gezellig verhaal weer! Ik kan niks anders blijven zeggen dan JALOERSSSS!! Ik hoop dat jullie bljiven genieten daar maar daar hoef ik niet bang voor te zijn volgens mij! Meiden veel plezier en tot mails! X Lilian -
05 December 2004 - 19:36
Riet:
sint is hier al weer aan het gaan,
en de kerstman komt er aan,
de boom vandaag al neergezet,
hangt vol kit gekleurde ballen, echt heel vet!
het zal heel bijzonder zijn kerst daar te vieren,
misschien wel tussen kakkerlakken en mieren,
geniet ervan en denk maar zo,
alles is één groot feest in Mexico,
wij genieten volop van alle verhalen,
denk vooral niet dat we daarvan balen,
veel groerjes, het zal jullie niet verbazen,
van de Bergharense zandhazen. -
06 December 2004 - 15:33
Milou En Robbie En L+L:
Hoi Lotte,
via Riet worden we op de hoogte gehouden, wat maak je een hoop leuke dingen mee, L+L maken het goed, veel Sint cadeau's gekregen, houden papa en mama s'nachts af en toe uren wakker, brabbelen en spugen, heeel leuk! Heel veel groetjes van ons -
06 December 2004 - 23:13
Mark:
¿Que honda chicas?
Ik ben blij dat jullie het hostel in valladolid een beetje leuk vonden. Tulum hebben wij overgeslagen, hadden we zo te horen beter niet kunnen doen. Wij zitten nu nog in Antigua en vertrekken aanstaand weekend richting Honduras, ik ben dus bang dat we elkaar mis gaan lopen... -
06 December 2004 - 23:17
Mark:
mijn berichtje was nog niet af en deze estupido computer plaatst het opeens, misschien lag het wel aan mijn fantastische computer kunsten... Maar goed, laat nog ff weten wat jullie plannen zijn voor komende week en blijf vooral genieten!
Besos, Wouter en Mark -
08 December 2004 - 08:06
Judith:
Hallo Godelief en Lotte,
Wat een leuke verhalen! en een leuke foto's. Veel plezier met alles wat jullie nog gaan doen!!
Liefs Judith -
08 December 2004 - 13:15
Christel En Karen:
Hai Godelief! Wat een leuk verhaal, super om te lezen...ik kan niets anders zeggen dan:Geniet, geniet, geniet....!!!!
Kus, Christel en Karen.