de sigaar
Door: godelief en lotte
18 November 2004 | Cuba, Havana
dat is wat we de hele dag horen! Even weer een laatste update van wat we allemaal meegemaakt hebben, eigenlijk weer veel te veel om op te noemen.
Iets wat ik nog niet verteld had, vd week moesten we geld halen, kwamen aan bij de bank en daar stond een enorme rij. Na 1,5 uur wachten waren we eindelijk aan de beurt, dachten we...niet dus, net toen wij aan de beurt waren was het pauze!!! Dus half uur gewacht en toen mochten we eindelijk onze dinero in ontvangst nemen.
Zaterdag was er een concert op de malecon, super gaaf, iedereen salsa dansen en daar kwamen we ineens onze amigos van die middag tegen. 2 rappers uit santiago, ze waren echt heel goed, dus ze hebben even een showtje weg gegeven voor ons, ook nog gerapt over nederland, dus was echt leuk. Daarna met ze naar een vaag feest in een huis, boven op het dak, had het gevoel dat het dak elk moment kon instorten, maar wel weer een hele ervaring: dansen onder de sterren met het uitzicht op habana.
Na het feestje nog een barretje ingedoken en daar onze eerste cubaanse sigaar gerookt, bleeh echt heel vies, dus ook de laatste.
Vlgd dag met fietstaxi naar ´calle hamel´een straat die helemaal beschilderd is door een kunstenaar, op zondag was er live muziek; rumba. Heel leuk, maar we werden gek van alle cubanen die constant wilden dansen.
Op zondag nacht moesten we voor 1 nachtje bij de buren slapen, gelukkig maar 1 nacht! Het was echt suuuper vies!!! En toen we ´s nachts thuiskwamen werden we ook nog bijna aangevallen door de honden.
We zijn ook nog met een LADA taxi, ja pa, jeugdsentiment, naar de playas del este geweest. Een heel mooi wit zandtstrand, 20 min van habana. Dus we zijn weer lekker bijgekleurd.
Vandaag 1,5 uur gelopen naar een begraafplaats. het was wel echt de moeite waard: er liggen 800.000 mensen begraven, niet normaal!
Verder is het hier nog steeds elke dag hetzelfde, je kan geen minuut op een hoek staan of in het park zitten,of er is al een cubaan tegen je aan het praten, soms leuk, vaak vermoeiend.
Wat ons ook is opgevallen dat er onwijs veel blanke, vaak dikke en lelijke, mannen hierheen komen voor de jonge, knappe cubaanse meisjes. dat is echt iets wat niet leuk is!!!
Verder veel salsa, mojitos, daquiri´s en zon. Oh ja, ´ron´ van vorige x betekent rum in het spaans, vandaar!
Adios, hasta pronto, un beso godelief
19 November 2004 - 06:58
Riet:
hola quapa's,
wat geweldig te horen dat het steeds alles zo leuk is, geniet ervan!
muchos besosxxxxxxxxmama -
19 November 2004 - 07:37
Lotte:
he godeliefje en naamgenoot!
Nu weet ik wat ron betekend!
Vertel eens wat jullie daar eten, is het echt zo erg als ze altijd zeggen?
Nog 1 dagje werken en dan dan weekend, maar dat zegt jullie denk ik niks meer voor jullie is het altijd weekend! Veel plezier.
xxx lot -
19 November 2004 - 09:21
Froukje:
He Goof en Lotte,
Groetjes uit een koud nederland, brrrr! Zo te lezen is Cuba niks voor mij, met al die cubanen ;-) hahaha.. laat ik daar maar lekker wegblijven. Hoelang blijven jullie daar nog? Meiden het is écht leuk om jullie avonturen te lezen, wordt er gewoon vrolijk van! Saludos y un abrazo fuerte! -
19 November 2004 - 09:27
Irma:
ha meiden,
wat gaaf allemaal!! hebben jullie nog mensen uit nederland ontmoet? zomaar iemand uit amsterdam bijvoorbeeld?! hihi, ben erg benieuwd....
dikke knuffel irma -
19 November 2004 - 10:35
Marlies:
Querido Godelief y Lotte,
?que tal? !Como pasa el tiempo! El website es fantastico.
Saludos y un abrazo grande.
la madre de Godelief -
19 November 2004 - 11:24
Maartje:
Ha!!
Leuke website joh! Ik zag je mail, en ik dacht, toch even kijken! maar ziet er leuk uit hoor. Ik wens jullie samen heel veel plezier verder!! Liefs Maartje -
20 November 2004 - 12:37
Lieke:
Verhalen,verhalen,wat een belevenissen !zoals jullie zien raken we hier ook in spaanstalige sferen hoe lang blijven jullie daar?of zijn jullie al weer in mexico besos de la tante -
21 November 2004 - 18:17
Hanneke:
hi meiden!!!
En wij maar bibberen van de kou hier in Nederland! Het is erg leuk om jullie verhalen te lezen. Veel plezier nog!!
kus hanneke -
21 November 2004 - 19:52
Wouter En Mark:
hee goedele,
het klinkt alsof jullie het goed naar jullie zin hebben!
Laat nog ff weten wanneer jullie naar guate komen. Wij zijn gisteren aangekomen in Antigua en blijven hier nog wel een tijdje om spaans te leren. Adios, Wouter en Mark
ps, onze site is: weblogs.bnn.nl/wouterenmarkopreis -
21 November 2004 - 21:17
Anny (tante Van Lotte):
Hallo lieve Lotte en Godelieve.
Wat leuk dat het zo goed gaat met jullie en dat jullie zo'n lol hebben. In Nederland is het grauw en grijs met regen en vorst. Erik wil van de zomer naar Australie, de folders komen in ieder geval binnen. Groetjes van ons allemaal -
22 November 2004 - 11:07
Merel:
Hai meiden, aangezien ik er 1 van ben die niet trouw mailtjes terug stuurt, zou ik nu zeker even reageren!!!!!!!
hier is alles prima, wel kut weer natte voeten door de leren zolen heen en hele koude wind, maar verder ben ik totaal niet jaloers hoor!!!!!
jes komt bijna naast me wonen (erg gezellie) we gaan maar een goedkoop communicatie systeem aanleggen denk ik, ik kon daar zelfs mijn huistelefoon mee naar toenemen en ik kon dan gewoon bij jes op mijn huis nummer gebeld worden. ideaal dus.
Ik heb zaterdag carnaval gevierd in Andelst, loes is gevraagd om hofdame te worden en ik was 1 van de weinige die het wist, dus ik heb gezellie tussen de boeren lopen feesten. de apfelkorn was er net zoals een biertje maar 1 muntje, dus dat was gezellie.
Ook nog even met koen gekletst (de broer van loes) was erg leuk, maar verder niks aan de hand.
zzzzondag hebben we bij mathijs een leuk potje kolonisten gedaan en ik was tweede!!!!!!!!!!!!.
het klinkt allemaal heel gaaf wat jullie doen en ook heerlijk relaxt lijkt me!!!!!!!!!!
Nog heel veel plezier
liefs merel